Warning: file_put_contents(/home/c2bu4642/public_html/equifeel.eu/wp-content/uploads/wtfdivi/wp_head.css): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/equifeel.eu/public_html/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 207

Warning: file_put_contents(/home/c2bu4642/public_html/equifeel.eu/wp-content/uploads/wtfdivi/wp_footer.js): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/equifeel.eu/public_html/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 207

Warning: file_put_contents(/home/c2bu4642/public_html/equifeel.eu/wp-content/uploads/wtfdivi/wp_footer.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/equifeel.eu/public_html/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 207

Warning: file_put_contents(/home/c2bu4642/public_html/equifeel.eu/wp-content/uploads/wtfdivi/htaccess.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/equifeel.eu/public_html/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 207

Warning: file_get_contents(/home/c2bu4642/public_html/equifeel.eu/wp-content/uploads/wtfdivi/htaccess.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/equifeel.eu/public_html/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 216
7 tips om jou en je paard te “beschermen” voor deze hitte! | Equifeel

Ikzelf kan helemaal niet goed om met deze hitte (en ook niet met de insecten), en vaak denk ik mijn paarden ook niet. Ze kunnen niet echt afkoelen door te hijgen, wat een hond wel kan. Dus hoe kan je toch een leuke zomer hebben zonder dat de hitte (of insecten) je in de weg zitten? Hier zijn mijn 7 tips!

  • Tip 1 : Als je wil trainen met je paard, probeer dan of vroeg in de ochtend of later op de avond te trainen! Dan is de zon niet op zijn hoogste punt en is er ook een aangenaam briesje wanneer je aan het werk bent. Zelf sta ik vroeger op om ze te trainen en daarna ga ik werken.
  • Tip 2: Als je enkel rond de middag kan trainen, zorg dan voor goede afkoeling! Voldoende uitstappen, zonder beenbescherming . eens goed uitgestapt kan je met een natte spons/vod de zweetplekken van je paard wat gaan afkoelen. Ga niet met ijskoud water je paard afkoelen als die zo warm heeft, dan kan die in shock raken. Enkel de zweetplekken met lauw/koud water gaan verfrissen en dan kan die weer naar buiten.
  • Tip 3: Zet een bus zonnebrand op stal! Zowel voor jou als je paard. Ik heb 2 paarden met een witte neus en zelf ben ik ook zo wit als papier, dus zonnebrand is zeker niet overbodig! Kan je jezelf en je paarden steeds insmeren indien nodig.
  • Tip 4: ga lekker wandelen met je paard, aan de hand of al rijdend. Lekker het bos in , veel schaduw en heel wat koeler! Maar wel wat insecten, wat ins bij de volgende tip brengt.
  • Tip 5: Vliegendeken! Deze heb je zowel voor als ze buiten staan als voor het rijden (dan heb je een gat waar zadel zit). Super handig, zo kan je lekker het bos in. En voor jezelf misschien vol spuiten met vliegenspray?
  • Tip 6: Hydrateren : zorg dat zowel jij als je paard voldoende water binnenkrijgt. We verliezen heel wat water met dit warme weer en moeten het weer aanvullen!
  • Tip 7: Ook verliezen we zout en mineralen tijdens het zweten. Hang een Himalaya liksteen (eender welke steen) in de stal van je paard/schuilstal. Als hij behoefte heeft hieraan zal hij zelf gaan lekken en weer de nodige zouten en mineralen binnen krijgen. Als hij extreem gezweet heeft kan je eventueel elektrolyten gaan geven na het trainen.

Hou je paard goed in het oog met deze hoge temperaturen. Als je ziet dat hij niet helemaal fit is om te trainen kan je hem beter een dagje vrij geven! Better safe then sorry!