In deel 1 hadden we het over het online vinden van een paard die bij je past.

Nu gaan we het hebben over het gaan bezoeken over het ‘perfecte’ paard op papier/online en wat je het beste wel en niet kan doen.

Je hebt dus een afspraak staan om het paardje (of pony) te gaan bezoeken, je bent super excited en eigenlijk al verliefd op de foto’s en video’s die je zag. Maar we moeten ook een beetje rationeel blijven nadenken.

  1. Neem iemand mee die je goed kent en die weet wat je zoekt. Je kan het best iemand meenemen, je beste vriend(in), je partner, je instructeur, een stalgenoot,….
Iemand die je goed kent en die wat van paarden kent. Deze persoon zal iets rationeler kunnen denken, terwijl jij wegsmelt bij je droompaard.
  2. Paard in beweging zien! Heel belangrijk natuurlijk is om het paard te zien bewegen, of aan de longe of onder het zadel of los of …. Maar dat je kan zien hoe het paard loopt en reageert op de omgeving. Als het gereden is, laat dan eerst de eigenaar erop zitten! Mocht er iets niet juist zijn dat jij niet in het ziekenhuis beland.
  3. Zelf paard vasthouden en mee rond lopen. Vraag of je mag doen wat je zelf wil. Zelf borstellen, zelf opzadelen,zelf hoeven uitkrabben, zelf stappen naar poetsplaats en bak,… Dat je weet hoe hij reageert op elk klein dingetje. Als hij met zijn voeten slaat elke keer dat je voeten wil uitkrabben en het is een paard voor je dochter is dit niet zo handig. Of bijten bij het aansingelen, dan weet je dat er iets niet juist zit.
  4. Paard overal aanraken. Wat ik zelf steeds doe, is het paard overal aanraken als die op stal staat of op de poetsplaats. Hoe reageert die als ik over schoft ga met wat druk of zijn er wondjes/litekens op zijn lichaam en van wat zijn deze?

Als je dit alles gedaan hebt en het paard is nog steeds je grote liefde? Dan gaan we het paard door een proffesional laten nakijken.
Dit is voor deel 3!