Hoe vind ik het ideale paard voor mij(n kind)? Deel 3

door | okt 31, 2018 | Eigen Paarden

Het ideale paard voor jou, moeilijk te vinden maar het bestaat. In deel 1 en 2 hadden we het over waar je moet zoeken en als je gaat bezoeken wat je best doet.

Nu is het deel 3, en hier hebben we het over aankopen van het paard.
Alles is goed, het paard is braaf en ziet eruit hoe je wil. Het voldoet aan al je checkpoints. Maar wat doe je nu?

Hierbij enkele punten die je kan doen voor het effectief aankopen van het paard

horse in snow

Onderhandelen over de prijs

Paard aankopen is duur en heel veel verkopers vragen ook nog eens een groot bedrag voor het paard wat niet altijd terecht is.
Onderhandel dus over de prijs, het gaat niet om 1000 euro’s verschil (dan was die boven je budget en had je best niet gaan kijken) maar alle beetjes helpen.

Laat het paard keuren

Misschien is het al gebeurt bij het paard en is het niet meer nodig, maar mocht het nog niet gebeurd zijn zou ik je aanraden om een dierenarts er eens naar te laten kijken. Je kan een klinisch en RX laten maken. Afhankelijk wat je ermee wil doen en ook wat je budget is.

Klinisch word altijd al gedaan op een keuring dan kijkt de dierenarts naar het hele lijf en gaat alles aftasten en het paard ook laten lopen op harde grond en zachte grond. Mocht hier niets uitkomen kan je hem meenemen. Mocht er toch iets zijn waar jullie over twijfelen dan zou je eventueel foto’s kunnen nemen van het paard.

Contract opstellen

Maak een klein contract voor het aankoop van je paard. Iets simpel waarin staat dat je hem koopt, voor x bedrag , dat hij goedgekeurd is (of niet) en eventueel dat hij teruggebracht mag worden na een periode mocht het toch niet goed gaan.

Alles is in orde? Meenemen!

Alles is goed, dan kan je je paard meenemen naar huis! Geniet ervan, het is een van de mooiste dingen die je kan hebben en ervaren!

horse in snow