Mijn grote liefde

door | okt 24, 2018 | History

Zoals de meeste weten heb ik 2 paarden, Fedor en Greenwich. Ze maken mij enorm gelukkig die 2, ze zijn beste vriendjes en ik mag er ook is tussen af en toe.

Maar dit is niet altijd zo geweest.
Ik heb namelijk mijn eerste paard gehad toen ik 12 was, Claudio, hij was mijn alles! Ik kon op wedstrijd ermee, op buitenrit (zonder zadel of hoofdstel) en lekker knuffelen en gesprekken hebben (ja, ik spreek met mijn paarden).

horse in snow

Hij was mijn grote liefde, mijn leermeester. Maar zoals iedereen weet duren sprookjes niet voor altijd. Claudio werd heel erg ziek, hij had kanker.

Hij ging liggen op een dag en kon niet meer opstaan, ik wist hoe laat het was. Maar wou het niet geloven. De hele dag en nacht ben ik bij hem gebleven. Hem eten en drinken geven, met hem slapen buiten.
Mijn mama had ondertussen contact gehad met de dierenarts om de volgende dag langs te komen en hem een spuitje te geven.
9u op zaterdag was onze dierenarts daar. Ze keek naar hem, ze keek naar mij en ik wist dat er niets meer gedaan kon worden.

Ik heb hem vastgenomen en niet meer los gelaten terwijl de dierenarts hem zijn spuitjes gaf. Het moeilijkste wat ik ooit heb moeten doen, maar hij had me zoveel gegeven dat ik niet egoïstisch kon zijn en zijn leven nog rekken op een of andere manier.
Het was goed geweest.

Daar ging hij dan, vredig vertrok hij in mijn armen. Ik kon hem niet loslaten, ik ben nog een uur bij hem blijven liggen , met hem spreken en knuffelen. Mijn maatje was weg, maar naar een goede plek.

Het leven ging verder, we hadden nog andere paarden staan thuis maar om eerlijk te zijn was ik mijn passie kwijt toen hij vertrok. Ze kregen eten en drinken en af en toe is een knuffel, maar meer wou ik er niet mee doen.

Tot 2 jaar nadien, ik had weer een grote liefde ontdekt. Greenwich kwam in mijn leven en alle leuk momenten die ik met Claudio had kon ik met hem ook beleven. Dat gevoel had ik.

En vandaag 6 jaar nadat Claudio weg is, niemand kan hem ooit vervangen, maar Greenwich doet het zo goed als zijn opvolger! Claudio is trots op ons dat weet ik zeker!

horse in snow