Warning: file_put_contents(/home/c2bu4642/public_html/equifeel.eu/wp-content/uploads/wtfdivi/wp_head.css): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/equifeel.eu/public_html/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 207

Warning: file_put_contents(/home/c2bu4642/public_html/equifeel.eu/wp-content/uploads/wtfdivi/wp_footer.js): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/equifeel.eu/public_html/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 207

Warning: file_put_contents(/home/c2bu4642/public_html/equifeel.eu/wp-content/uploads/wtfdivi/wp_footer.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/equifeel.eu/public_html/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 207

Warning: file_put_contents(/home/c2bu4642/public_html/equifeel.eu/wp-content/uploads/wtfdivi/htaccess.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/equifeel.eu/public_html/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 207

Warning: file_get_contents(/home/c2bu4642/public_html/equifeel.eu/wp-content/uploads/wtfdivi/htaccess.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/customer/www/equifeel.eu/public_html/wp-content/plugins/divi-booster/core/wtfplugin_1_0.class.php on line 216
Waarom een paard blootvoets hebben? | Equifeel

De grote discussie in de paardensport blootvoets of ijzers onder je paard slaan?
Nu kan ik enkel uit mijn ervaring spreken en niet voor andere spreken. Mijn paarden staan allemaal op blote voeten.

Wat zijn de voordelen van het blootsvoets lopen van mijn paard?

Er zijn veel voordelen aan blootsvoets gaan. Deze variëren van het verbeteren van de gezondheid, vorm en kwaliteit van de voeten van uw paard tot minder voor de hand liggende voordelen, zoals beter bloedomloop en lagere kosten bij de hoefspecialist.

Een paardenvoet heeft verschillende delen en deze hebben elk hun functie.
Vb : De straal moet contact hebben met de grond om het bloed weer naar boven te krijgen. Als je er een ijzer onder doet zal een paard geen of slecht contact hebben met de grond en dus harder gaan slaan met de voeten zodat er toch bloed stroomt in die benen.

Een paard heeft eigenlijk 5 harten, elk been 1 en dan in de borstkas 1.

Maar wat dan als ik wedstrijd heb op gras of een maisveld?
Om deze reden zetten heel veel mensen er een ijzer onder, zodat ze kalkoenen kunnen draaien en niet uitglijden op het veld.
Maar heb je ooit een paard op blote voeten zien uitglijden (tenzij het enorm modderig is, maar dan zal paard met ijzers ook glijden)?
Nee, om de blote voet voor een bepaalde grip zorg met de grond en ijzers zijn glad dus gaan ze veel makkelijker schuiven.

En wat dan met speciaal orthopedisch beslag ?
Wel meeste van de gevallen (als niet allemaal) kunnen opgelost worden door gewoon goed te bekappen, MAAR dit kost tijd. En laat dat nu net het gene zijn dat we (de meeste) niet hebben, tijd. Alles moet snel gaan, zodat ze volgend weekend op wedstijd kunnen of gaan wandelen.
Maar als er een speciaal beslag nodig is, wil dit zeggen dat de voeten niet helemaal oke zijn en dus weer moeten uitgroeien tot een goede hoef!
In de meeste gevallen kan je de hoef weer goed krijgen!

Hoof Side View

Foto Van Pinterest

En ook bespaar je er enorm veel geld mee. Bekappen kost tussen de 30 a 40 euro. Beslagen gaat van 60 euro tot makkelijk 180 euro als er een orthopedisch beslag onder moet. Daar kan je je paard voor 1 heel jaar mee laten bekappen voor dat budget!

En als je dan toch nog in sneeuw of modder gaat rijden, dan heb je tegenwoordig ook hoefschoenen met een profiel onder zodat je paard grip heeft. Maar deze kan je na de rit meteen weer af doen!

Horse Shoes

Foto: Google

Ik zie enkel voordelen in (natuurlijk )bekappen, al moet je wel een goed bekapper vinden en die zijn niet makkelijk te vinden!

Staat je paard op ijzer? Bekijk het dan allemaal even goed, je doet jezelf en je paard er goed aan om blootvoets te gaan!

En als je dan toch nog in sneeuw of modder gaat rijden, dan heb je tegenwoordig ook hoefschoenen met een profiel onder zodat je paard grip heeft. Maar deze kan je na de rit meteen weer af doen!