Winter komt eraan

door | okt 3, 2018 | Maintenance

Onze prachtige zomer is (jammer genoeg) voorbij en de winter komt eraan. Maar wat betekent dit voor onze paarden?

Wissel van vacht
Bye bye zomervacht en hello wintervacht. Ze zijn aan het wisselen van vacht waardoor de zomervacht los komt en plaats maakt voor de winter vacht.
Hoe kan je je paard hierin helpen? Door voldoende te borstelen. Eens goed met de roskam erover een alle overtollige haren weg te borstelen.

Tijd voor dekens?
Sommige mensen kiezen ervoor om met dekens te werken en andere niet.
Dit is volledig aan jou. Zelf vind ik het top als je paard zonder deken buiten staat en een lekkere wintervacht aanmaakt, maar voor mijn paard vraagt dit weer veel energie om zich warm te houden (aangezien hij nog vol in ontwikkeling is). Dus help ik hem hierbij en krijgt hij de koudere periodes een deken op. Ik probeer dit wel zolang mogelijk uit testellen.

Maar dit is een keuze die je zelf moet maken, sport je veel in de winter of niet? Zit je paard nog in de ontwikkeling? Op basis hiervan kan je de keuze maken om wel of niet met dekens te werken.

hooi in plaats van gras
Ruwvoer is mega belangrijk, in de zomer hebben ze meer gras maar naar de winter toe is er minder gras (of geen bij mij) , dus doen we de overstap naar extra hooi.

Ze moeten continu kunnen kauwen, dus voldoende hooi en stro is heel belangrijk, vooral in de winter. Zou houden ze zich warm!

horse in snow

Voldoende voeding en beweging zijn heel belangrijk, maar dit geld heel het jaar door! Hopelijk hebben we een niet al te koude winter.